Inloggen

Vestingwandeling op zaterdag 24 juni 2017

Beleef de linies: naar de Hoge Linie…

VESTINGWANDELING OP ZATERDAG 24 JUNI A.S.

De eerstkomende vestingwandeling naar de Hoge Linie vindt plaats op zaterdag 24 juni a.s., vertrek om 10.00 uur vanonder het viaduct ter hoogte van de Panovenweg te Doesburg.

In verband met werkzaamheden bij het viaduct is het vertrekpunt alleen bereikbaar via de Verhuellweg/Panovenweg.

Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: .

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de fraaie begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

De volgende Vestingwandelingen vinden plaats op 16 september en 14 oktober 2017.