Inloggen

Ook in 2018 weer Vestingwandelingen naar de Hoge Linie

Ook dit jaar organiseren we weer Vestingwandelingen naar de Hoge Linie en wel op de zaterdagen 12 mei, 16 juni, 15 september en 13 oktober. We vertrekken telkens om 10.00 uur vanonder het viaduct bij de Panovenweg te Doesburg, men dient zich vooraf op te geven bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of per email: .


Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtenden uitgebreid
genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand.
De wandelingen worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur.
Het is raadzaam laarzen of stevige schoenen aan te trekken.