Inloggen

VERTONING OUDE FILMS OVER DOESBURG 5 en 26 november

VERTONING OUDE FILMS OVER DOESBURG op dinsdag 5 ('s middags en 's avonds) en 26 november

Op dinsdag 5 en 26 november a.s. organiseren Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren en de Folkloristische Dansgroep De Meulenvelders gezamenlijk twee bijzondere filmavonden in Het Meulenhuus. Op dinsdag 5 november is er ook een middagvoorstelling, deze begint om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). De avonden beginnen om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De toegang is Euro 5,00 p.p. inclusief een kopje koffie of thee. Het aantal bezoekers is beperkt, dus vol is vol!

Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13, Doesburg; geopend dinsdag t/m vrijdag 11.00-17.00 en zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur.

De verschillende films tonen beelden van Doesburg zoals het er ooit uitzag, maar ook gebeurtenissen en inwoners van toen. De films van deze avond zijn gemaakt in 1951 en 1966.

Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: de verschillende lagere scholen in beide jaren (jongensschool, meisjesschool, school A, Ireneschool, Chr. School aan de Armgardstraat, de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van Van der Werff, de GOG-gebouwen en de GTW-loods, de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg, school A in de Kloosterstraat/Doormansingel, voetballen en dameshandbal, het zuidelijk Molenveld met Oranjesingel, Pr. Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat, jachthaven en zeilen op de oude Oude IJssel, volleybal en voetbaltraining op de Halve Maan, de eerste vrachtwagens van Roelofsen, tafeltennis en de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas, vele straatbeelden van Doesburg, de melkboer komt langs... Honderden inwoners van Doesburg uit die jaren komen voorbij! Veel herkenbare en nog levende stadgenoten zijn vol in beeld. Dit zijn andere beelden dan die tijdens de vorige voorstellingen zijn vertoond.

Op verzoek worden er ook nog enkele beelden getoond van het Polygoon bioscoopnieuws met Doesburg tijdens de feesten van 1937 (700 jaar stadsrechten), de opening van de vaste brug in 1952 en van het afscheid van de stoomtram in 1957.

Totaal ruim twee uur unieke beelden van onze Hanzestad