Inloggen

Lezing: Een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

Lezing: donderdag 23 mei, 20.00 uur

EEN PELGRIMSTOCHT NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

door Henk Murraij te Hedel

Vertoning oude films over Doesburg

 

Beide avonden (12 februari en 5 maart a.s.) zijn inmiddels uitverkocht.

De films zullen op 5 en 26 november nogmaals worden vertoond; in de loop van oktober zijn hiervoor weer kaarten in voorverkoop beschikbaar.

 

Bijzondere lezing Verre Culturen

De historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode Tooren organiseert op  donderdag 31 januari, 20.00 uur een zeer bijzondere lezing:

OEZBEKISTAN, LAND EN CULTUUR - PRACHT EN PRAAL AAN DE ZIJDEROUTE

Spreker is de deskundige drs Rouslan Nimetoullaev

Midwinteravond woensdag 19 december 2018:

Zeer bijzondere Midwinteravond in Het Meulenhuus:
TROUBADOUR/VERHALENVERTELLER GERY GROOT ZWAAFTINK

Exposities

DE IJSSEL ALS STRIJDTONEEL
historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving

 

In Streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13 te Doesburg vindt, mede in het kader van het Erfgoedfestival Grenzen van Gelderland, onder bovenstaande titel een boeiende expositie plaats.

 

Nieuwe expositie

DE IJSSEL ALS STRIJDTONEEL
historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving

 

In Streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13 te Doesburg vindt, mede in het kader van het Erfgoedfestival Grenzen van Gelderland, onder bovenstaande titel een boeiende expositie plaats.

 

Expositie over De IJssel verlengd...!

DE IJSSEL, DE MOOISTE RIVIER VAN NEDERLAND
In verband met de grote belangstelling hebben we besloten de bovengenoemde expositie nog wat verder te verlengen en wel tot en met 13 mei a.s. (het weekend na Hemelvaart).
Inmiddels hebben meer dan 10.000 belangstellenden de tentoonstelling bezocht en van diverse kanten werd gevraagd of het mogelijk was de expositie in het voorjaar, o.a. in groepsverband, nog te bezoeken. We hebben hier uiteraard graag gehoor aan gegeven. Zondag 13 mei is de laatste dag!

Expositie 'De IJssel, de mooiste rivier van Nederland'

DE IJSSEL
de mooiste rivier van Nederland

 

VERLENGD T/M 13 MEI 2018

 

Van 23 juni 2017 t/m 25 februari 2018 toont Streekmuseum De Roode Tooren onder bovenstaande titel een boeiende expositie over de IJssel. Met name wordt aandacht besteed aan het Gelderse deel, vanaf het begin bij IJsseloord/Westervoort tot ongeveer Zutphen. Uiteraard zal de nadruk liggen op Doesburg en haar directe omgeving.

Jan Weustink benoemd tot erelid van Stad en Ambt Doesborgh

Tijdens de onlangs gehouden bijeenkomst van vrijwilligers en bestuur van het museum werd stil gestaan bij het ontvallen van Gerard Louwes en Henk Scholten. Ook Loes Vels en Marijke de Jonge zijn gestopt met hun activiteiten als gastvrouw. Het is duidelijk dat we veel dank verschuldigd zijn voor al hun inzet, vaak over vele jaren, voor De Roode Tooren en haar bezoekers.