Post in de bus

Te zien

Van 27 april tot en met 3 november 2024.

Over de expositie

De expositie 'Post in de bus' vertelt het verhaal van 225 jaar Nederlandsche Posterijen, met speciale aandacht voor Doesburg. Jeffrey Koerhuis stelde met medewerkers van Stad en Ambt Doesborgh een bijzondere expositie samen van verhalen en - vooral - voorwerpen uit heel Nederland. De bijzondere tentoonstelling herinnert aan de tijd van brieven, postzegels en de postbode, en brengt dit verleden voor jongere generaties tot leven. Voor deze expositie zijn unieke Doesburgse beelden en verhalen opgediept uit het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg.

'Post in de bus' is onderdeel van een serie activiteiten die Stad en Ambt Doesborgh deze zomer rondom dit onderwerp aanbiedt.

Over Jeffrey Koerhuis

Het leven van Jeffrey Koerhuis staat in het teken van twee grote passies: entertainment en geschiedenis. Waar het kan, probeert hij die passies te combineren. Koerhuis volgde een studie tot docent geschiedenis, ontwikkelde interactieve stadswandelingen, speelde in historische theaterstukken en richtte zelfs zijn dagelijks leven in met alleen maar geschiedenis om zich heen. Hij leeft in een jaren ’50 museumwoning in Arnhem, zonder koelkast, wasmachine en centrale verwarming.

‘Twee grote passies: entertainment en geschiedenis

In zijn vrije tijd verzamelt, onderzoekt en behoudt Jeffrey Koerhuis kleding, gereedschappen en andere objecten die te maken hebben met het voormalige Staatsbedrijf der PTT. Zijn fascinatie met de activiteiten rondom de post, de posterijen en post- en koerierdiensten in de afgelopen eeuwen vormt de basis voor een lezing van Stad en Ambt Doesborgh op 23 mei.