Inloggen

Streekmuseum De Roode Tooren

Streekmuseum De Roode Tooren

toont een verzameling betreffende de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel.
Te zien zijn onder andere een werkende tabakskerverij uit 1894, een kruidenierswinkel (1880/1940), collecties op het gebied van handel en ambacht, religie, brandweer, volkskunst en folklore, vaandels en textiel, archeologie, geologie, maquettes van de stad Doesburg rond 1560 en 1655 en een schaalmodel van de historische schipbrug.

In het museum is een winkel met erfgoedproducten, tevens vele publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten. Voorts nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies en Ot en Sien-producten, snoep uit grootmoeders tijd, Doesburgse Mosterd, etc. Als u een leuk cadeautje zoekt, zeer de moeite waard.

Belangwekkend is de Theo Colenbrander Salon. Colenbrander was de eerste industrieel vormgever van ons land en zijn werk geniet internationale bekendheid. Hij werd in 1841 te Doesburg geboren en overleed in 1930 te Laag-Keppel.

Jaarlijks vinden er een aantal exposities plaats (zie onder exposities).

De openingstijden van Streekmuseum De Roode Tooren zijn:

  • dinsdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00 uur
  • zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur

Elke 1e zondag van de maand  is er in Doesburg Culturele Zondag, het museum en vele galeries en ateliers zijn dan van 12.00-17.00 uur geopend.

Op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag is het museum gesloten.

Streekmuseum De Roode Tooren is gratis toegankelijk,
uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage in de daarvoor aanwezige historische giftenbus bijzonder op prijs gesteld.

Helaas is het museum maar zeer beperkt toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking.