Edward Den Doop stopt als voorzitter van Stad en Ambt

Edward den Doop stopt als voorzitter van de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh. Den Doop ondervindt al geruime tijd wisselende gezondheidsproblemen. Omdat hij als gevolg daarvan niet langer de kwaliteit kan garanderen die hij nastreeft ‘en die de vereniging verdient’, heeft Den Doop in overleg met het bestuur van Stad en Ambt besloten zijn functie per 1 januari neer te leggen.

Den Doop startte als voorzitter van Stad en Ambt na het afscheid van Rinus Rabeling in juni 2022. Zijn taken werden al enige tijd waargenomen door vicevoorzitter Jan van Ophuizen. Den Doop was voordat hij voorzitter werd enkele jaren als vrijwilliger verbonden aan Stad en Ambt en Streekmuseum De Roode Tooren.

Daarvoor was hij onder andere bestuurslid bij Doesburg 750 jaar stad, de Stichting Doesburgs Goed, Doesburg777 en de Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) Doesburg. Den Doop heeft te kennen gegeven zodra zijn gezondheid dat toestaat te bezien hoe hij zich toch weer maatschappelijk verdienstelijk kan maken.