Het Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafé

Professor Dolly Verhoeven en een aantal gastsprekers vertellen in een informele sfeer over Het Verhaal van Gelderland en de rol van Doesburg in dat verhaal. Als één van de vijf steden van het Graafschap Zutphen deelde Doesburg door de eeuwen heen het lot van deze regio. Of het nu ging om economische voorspoed of malaise, om religieuze strijd en vernieuwing of om perioden van oorlog en vrede. Streekmuseum De Roode Tooren organiseert dit evenement bij Podium Doesburg op donderdag 15 december om 20.00 uur.

In het Geschiedeniscafé wordt ingegaan op het verband tussen het grote ‘verhaal van Gelderland’ en het eigen ‘verhaal van Doesburg’. De sprekers gaan met grote stappen door de geschiedenis van stad en gewest, van de middeleeuwse oorsprong tot aan de moderne, naoorlogse situatie. Dolly Verhoeven is bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Zij is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor het vierdelige boekwerk Verhaal van Gelderland dat op 10 november 2022 is verschenen. In de vier boeken beschrijft een team van ruimt twintig auteurs de complete en rijk geïllustreerde geschiedenis van Gelderland, beginnend bij de vorming van het landschap en eindigend in de huidige tijd.

Boeken signeren

Boek en Buro Nieuwenhuis uit Doesburg is op de avond aanwezig met de serie boeken Verhaal van Gelderland I, II, III en IV. Belangstellenden kunnen de boeken aanschaffen en in de pauze of na afloop door professor Verhoeven laten signeren.

Donderdag 15 december, 20.00 uur, Podium Doesburg. Toegang voor niet-leden € 5,00. Tickets via podiumdoesburg.nl.