Night at the Museum? Het kan in Doesburg!

Het wordt geen Fantasy & Action avond, zoals in de Hollywoodfilm met Ben Stiller en Robin Williams. Maar de eenmalige avondopenstelling van museum De Roode Tooren in Doesburg op 15 februari wordt daarom niet minder spannend.

Banda is in levenden lijve aanwezig

Voor één keer kunnen bezoekers ná sluitingstijd dwalen door de zalen van het museum. Ze treffen daar geen Hollywoodsterren, maar tekenaar Mart Banda, de kunstenaar achter de expositie ‘Zoals ‘t was’. Banda is in levenden lijve aanwezig en bezoekers kunnen hem ontmoeten, met hem spreken en zijn werk bekijken. Tijdens de expositie zijn de tekeningen van Banda ook te koop.

Streekmuseum De Roode Tooren exposeert sinds september 2023 een kleine 40 werken van Banda, en die expositie blijkt een schot in de roos. De verfijnde pentekeningen trekken al maandenlang een groot aantal bezoekers. Mart Banda is vooral bekend als seizoenen-tekenaar, met een voorliefde voor de wintermaanden.

Het leven van alledag

Zijn onderwerpen zijn verdwenen of verdwijnende woningen, scholen, bedrijven, kroegen of straten: situaties dus uit het leven van alledag. Banda's werk bestrijkt de periode van 1916 tot 2000, maar focust op zijn jeugd, de jaren tussen 1945 en 1960.

Night at the Museum in Doesburg | 15 februari, 19.30 uur | Toegang gratis