Post in de bus; 225 jaar Nederlandsche Posterijen

In zijn vrije tijd verzamelt, onderzoekt en behoudt Jeffrey Koerhuis kleding, gereedschappen en andere objecten die te maken hebben met het voormalige Staatsbedrijf der PTT. Zijn fascinatie met de activiteiten rondom de post, de posterijen en post- en koerierdiensten in de afgelopen eeuwen vormt de basis voor een lezing op donderdag 23 mei om 20.00 uur.

Twee grote passies: entertainment en geschiedenis

Het leven van Jeffrey Koerhuis staat in het teken van twee grote passies: entertainment en geschiedenis. Waar het kan, probeert hij die passies te combineren. Koerhuis volgde een studie tot docent geschiedenis, ontwikkelde interactieve stadswandelingen, speelde in historische theaterstukken en richtte zelfs zijn dagelijks leven in met alleen maar geschiedenis om zich heen. Hij leeft in een jaren ’50 museumwoning in Arnhem, zonder koelkast, wasmachine en centrale verwarming.

> Leden van Stad en Ambt Doesborgh hebben gratis toegang en kunnen zich voor de lezing aanmelden aan de balie van Streekmuseum De Roode Tooren of via telefoonnummer 0313 474265.