Schilderijen Rob Verhoef te koop | Opbrengst voor de Linies

In juli van dit jaar overleed Rob Verhoef, cartograaf, vrijwilliger voor een aantal Doesburgse instellingen, maar ook een verdienstelijk amateurschilder. Verhoef maakte kleurrijke, realistische en figuratieve olieverfschilderijen van Doesburgse huizen, straten of taferelen, en van landschappen of stillevens langs de IJssel.

Opbrengst voor de Linies

De ruim vijftig schilderijen die hij naliet worden door zijn weduwe, Els Verhoef, ter verkoop aangeboden. De opbrengst komt - via Stad en Ambt Doesborgh - ten goede aan Verhoefs gewenste doel: ‘Geeft het verhaal van de Doesburgse Linies door.'

De Doesburgse Linies, het grootste rijksmonument van Doesburg, zijn de vestingwerken die zijn aangelegd door Menno van Coehoorn. Verhoef stimuleerde jarenlang het zichtbaar en begaanbaar maken van de Hoge Linie, waar hij ook rondleidingen begeleidde.

De schilderijen zijn op de zaterdagen 9 en 16 december tussen 10.00 en en 17.00 uur te zien en te koop - tegen zeer schappelijke prijzen - in Meipoortstraat 7 in Doesburg. De winkel is belangeloos ter beschikking gesteld door Roelien van Limbeek.