Over Streekmuseum De Roode Tooren

In Streekmuseum De Roode Tooren in Doesburg beleeft u de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh, dat bestond uit de stad Doesburg en de voormalige gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel.

 

Streekmuseum De Roode Tooren heeft een werkende tabakskerverij uit 1894 en een kruidenierswinkel uit de periode 1880 tot 1940 en uitgebreide collecties op het gebied van handel en ambacht, religie, brandweer, volkskunst en folklore, vaandels en textiel, archeologie en geologie. Bekijk de maquettes van de stad Doesburg en een schaalmodel van de historische schipbrug over de IJssel of verwonder u over het skelet van Geeske van de Gasthuiskerk.

Theo Colenbrander

Een bijzondere plaats is ingeruimd voor Theo Colenbrander, de eerste industrieel vormgever van Nederland. Colenbrander werd in 1841 in Doesburg geboren en overleed in 1930 in Laag-Keppel. Zijn werk geniet internationale bekendheid. Leer meer over deze bijzondere kunstenaar in de Theo Colenbrander Salon.

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en in het weekeinde van 13.00-17.00 uur. Op de eerste zondag van de maand, de Doesburgse Culturele Zondag, is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Op Nieuwjaarsdag, 2 januari, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag is het museum gesloten.

Museumwinkel

De museumwinkel heeft een ruime keuze aan erfgoedproducten, publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten. Maak een keuze uit nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies en Ot en Sien-producten, snoep uit grootmoeders tijd, Doesburgse Mosterd en meer. Als u een leuk cadeautje zoekt, is een bezoek aan de winkel de moeite waard.